300 дни до световното – жребият е на 4ти Декември

жребийОстават точно 300 дни до Световното първенство в Южна Африка и организационният комитет в лицето на главния си изпълнителен директор д-р Дани Джордан остава положително настроен, че всички подготвителни работи ще бъдат завършени до 11.Юни, когато стартира мондиалът. Д-р Джордан заяви, че досега е направено много в организационно отношение, но все още предстоят редица важни довършителни работи, които не бива да бъдат подценявани.

На 4. Декември 2009 г. светът отново ще обърне очи към Южна Африка, когато ще се състои жребият за груповата фаза на първенството. 32та отбора, които вече ще са класирани за финалите през 2010 г. ще бъдат разпределени в групи за първия кръг от състезанието. Треньорите на всички тимове както и мнозина журналисти от цял свят ще присъстват на събитието.

Всички стадиони, на които не се играха срещи от Купата на конфедерациите това лято са в доста напреднала фаза на изграждане и над 80% завършени. Д-р Джордан специално благодари на доброволците, които са се записали да помогнат в организирането на турнира следващата година. Досега по данни на организационния комитет са получени над 30.000 заявки от доброволци от над 130 държави  по света, което дава увереност на организаторите, че първенството ще протече успешно.

One Response to “300 дни до световното – жребият е на 4ти Декември”

  1. Никъде не видях новина за жребия на световното или пък за програмата на мачовете. Пускам линкове към тези две събития:

    Линк към жребия за групите – http://futbolniprognozi.eu/jrebii-programa-svetovno-parvenstvo-world-cup-2010-south-africa/

    Ето и пълната програма за Мондила в ЮАР 2010 – http://futbolniprognozi.eu/programa-svetovnoto-parvenstvo-uar-2010/

Публикувай коментар